20160811_194741-01

Yapboz yapmayı seviyor, güzel vakit geçiriyor, olur da parçaları yapmazsa sinirleniveriyor?!!

Döngü bu şekilde…

İlk yapboz deneyimini, henüz iki yaşını doldurmadan, dört parçalı yapboz alarak çocuğa travma yaşatınca, o aldıklarımı bir süreliğine kaldırmıştım.

Alternatif olarak, mutfakta iken yanımdan ayrılmayan kuzuya, 2 parçadan oluşan, ev yapımı buzdolabı magneti hazırlayarak bulmuştum. Uzun bir süre gidip gelip bu magnetlerle oynuyordu.

Sonra onlardan da sıkıldı…

Sürekli yapboz almak yerine, daha az maliyetli ve daha çeşitli malzemelerle yapılabilecek seçeneklerin peşine düştüm.

Dil çubuklarından, çok değişik aktiviteler hazırlanabiliyor.

Peki nereden alınabilir bu dil çubukları?

İnternetten de satın almanız mümkün, ama ben medikal ürünler satan yerleri tercih ettim. 100 lük paketi 3 lira gibi bir fiyattan alabiliyorsunuz.

O halde yapbozu hazırlamaya başlayabilirim…

Çok önceden kırtasiyeden aldığım stickerlar boşta duruyordu. Ben de onları kullanayım dedim.

20160811_193314-01

Bunlar kalın etiketler olduğu için,  önce makasla etiketleri ortadan ikiye kestim. Ardından etiketleri,  silikon kullanarak çubukların üzerine yapıştırdım.  Silikon yerine tutkalla yapıştırırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum, çünkü biz oynadıktan bir süre sonra parçalar çubuktan ayrılmaya başladı.

Yapıştırırken çubukları yan yana yerleştirip, yapıştıracağınız noktaları dikkatle belirleyin ki yapıştırdıktan sonra parçalar tam olarak yan yana dursun, kaymalar olmasın.

20160811_194728-01

Elinizdeki herhangi bir malzemeyi; örneğin dergi ya da gazetelerden kesilen resimleri de yapboz malzemesi olarak kullanabilirsiniz.

Kendi hazırlıyor olmanızın bir güzel tarafı, kuzuların sevdiği herhangi bir resim, çizgi film kahramanı, araba vs, resimlerini yapboz içinde kullanabilmeniz. Bu şekilde yapboz yapmak ilgilerini daha çok çekebilir.

20160811_195102-01

O zaman keyifle yapınız-bozunuz, güle güle oynayınız 😉