mg1

Mayıs ayında Samsun’da gezerken, yol üzerinde tesadüfen bir yayın evine denk geldik. İçeri girdiğimde, kitapların yarısının çocuk kitapları olduğunu görünce detaylıca incelemeye başladım. Bizimkine yeni kitaplar almak istiyordum.  Henüz iki yaşına girmemiş Berk için ne alabilirim diye kitapları karıştırırken, “Mutlu Bir Gün” kitabı çıkıverdi karşıma.  Çamlıca Çocuk yayınlarına ait kitap, Nalan Aktaş Sönmez tarafından yazılmış ve Melike Saeeda tarafından resmedilmiş.

Kitabı elimde aldığımda görsellerinin ve yaprak kalitesinin çok iyi olduğunu fark ettim. Kitabın kapağı ve iç sayfaları biraz kalın bir hamurdan oluşuyor, ki bence ufak çocukların sayfaları çevirebilmesi ve kitaba nispeten daha az zarar vermesi açısından başarılı.

mg3

Kitap, 3+ olarak geçmesine rağmen, fikrimce resimlerinin çok, yazılarının ise daha az olması nedeniyle, 1 – 1,5 yaşındaki miniklerle bile tanıştırılabilir.  Kitabın amacı, baş karakteri sevgili tavşan üzerinden minikleri zıt kavramlarla tanıştırmak. Sevgili tavşan, gün içinde karşılaştığı diğer hayvan dostları ile zıt kavramlardan bahsediyor. Odun taşıyan at, yükünün ağır olması nedeniyle oflayıp pufluyor. Buna karşın, pamuk taşıyan eşek ise yükünün hafif olmasından dolayı memnun görünüyor. Kitapta zıt kavramlar kalın olarak gösterilmiş.

mg2

Berk tüm yazıları takip etmek istemiyor, ancak hayvan resimlerine keyifle bakıyor. Bilmediği hayvanları da bu kitaptan öğrenmeye başladı. Ben yine de ona bana fırsat verdiği ölçüde, yazılardan okumaya ve zıt kavramları vurgulayarak hikayeyi anlatmaya çalışıyorum.  Bugün, kitaplıktan bilhassa bu kitabı alarak onu okumamı istedi. Büyümenin güzel taraflarından bir tanesi de isteklerini daha net ifade etmesi elbette, yanı başıma kadar kitabı getiriyor, daha ne isterim…

3 yaş altı için kitap önermek zor olabiliyor bazen. Bol resim, az yazı, şirin bir hikaye, bir de bilinçaltı yerleşen zıt kavramlar, mini miniler için ideal olabilir, ne dersiniz? 😉