ikea3

Evimizin her şeyi olmasa da IKEA’nın tasarım esaslı ve işlevsel bazı ürünlerinin, piyasadaki benzerlerine nazaran ön plana çıktığını düşünüyorum. Geçtiğimiz ay, işyerimizin de yakın olmasını fırsat bildik ve öğlen arasında Berk’e çocuk masası bakmak için IKEA’nın yolunu tuttuk.

İnternetten araştırma yaparken karşıma genel olarak çıkan masa, IKEA’nın çocuk masasıydı. Gidip incelediğimde de doğru uygun bir karar verdiğimi görmüş oldum.

Masa hafif ve 2 adet sandalyesi bulunuyor. Böylece bir kardeş ya da arkadaş ile birlikte aynı masa etrafında oyun oynanması mümkün oluyor.  Bizim gibi evde tek çocuk varsa, aile büyüklerinden biri dahi oturabiliyor, şahsen ben ve eşim oturduk, merak yok sandalye halen sağlam 🙂

Masanın üzeri beyaz renkte ve kenarları ahşap ile çevrili,  sandalyenin oturak kısmı da beyaz ve masada olduğu gibi kenarları ve ayakları ahşaptan yapılmış.  Sade ve göz yormayan bir tasarımı var.

İnce bir koli halinde satın alıyorsunuz. Ben kurulum işinden anlamıyorum ama eşim kurulumu kısa zamanda yaptı ve çok rahat kurulduğunu söyledi. Hafif bir malzemeden yapılmış, Berk masayı ve sandalyeleri rahatlıkla taşıyabiliyor.

Berk masasını sever mi, masada oynamak ister mi diye tereddütlerim olmuştu ancak ilk gördüğünde çok ilgisini çekti, hemen sandalyeyi çekip onu da oturtmamızı istedi. Şimdi bazı etkinliklerimizi bu masada birlikte yapıyoruz ki yerde yapmak artık zor gelmeye başlamıştı.  İlle de masasında oynaması için zorlamıyorum tabi ki, bazen yerde halı üzerinde oynamaya devam ediyoruz 🙂

ikea2

IKEA’dan aldığımız diğer bir ürün de Lillabo tren setiydi. Tren rayları ve trenin vagonları ahşaptan

yapılmış. Set içinde 8 şeklinde tüneli de bulunan bir ray sistemi mevcut ve dört adet birbirine mıknatıs ile bağlanan renkli vagon yer alıyor.

ikea4

İlginç gelen kısmı da, rayların farklı şekillerde de takılarak yol yapılabilmesi; mesela orijinal şekli dışında, sadece daire şeklinde bir tren yolu da hazırlanabiliyor.  Bu şekilde hazırladığımızda dairenin, aldığımız masanın üzerine tam olarak oturduğunu da gördük, IKEA bunları bilerek mi tasarlıyor acaba? 🙂

ikea1

Bir başka özelliği de, çocuğunuzun yaşı ilerledikçe ve daha etkin bir şekilde trenle oynamaya başladıkça dilerseniz, aynı model için satılan ek raylardan ve ilave vagonlardan da satın alabiliyorsunuz. Böylece tren seti genişletilmiş oluyor.  Bizim için şimdilik orijinal hali yeterli geldi.

Biz şimdilik memnun kaldık. Hadi bakalım çuf çufffffff 🙂 🙂