Oyun hamurlarını eve ilk kez getirdiğimde, Berk hamurlara dokunmak istememişti, daha çok kutularından kule yapmanın peşine düştü 🙂 Ben de, bir-iki denemeden sonra bir süreliğine tamamen kaldırdım. Birkaç hafta sonra tekrar ortaya çıkardım. Önce biraz utana sıkıla elledi, sonrasında onlara dokunmaya iyiden iyiye alıştı.

Oyun hamurundan onun sevdiği araba top gibi şekilleri yapmaya başladık.

Oyun hamurundan yüz şeklini yaptık. Kırtasiyeden başka bir etkinlik için kullanmak üzere; yüz, burun ağız vs. içeren bir set almıştım, sonra birden onları oyun hamurunda kullanmak geldi aklıma.  “Göz nerede”, “hani burnu” diyerek yüz kısımlarını tekrar etmiş olduk.

oyunhamuru

Evde Berk’in doğumu için aldığım kurabiye kalıplarından kullandık. Birlikte bastırarak şekilleri oluşturduk.

oyunhamuru2

Internette ağaç çıktısı bulup, kırmızı oyun hamurunu elma gibi yuvarlak yapıp eline verdim ve dairelerin içine yerleştirmesini istedim.  Bir iki kez denedikten sonra, elini ağzına götürmeye başladı, sanırım gerçekten elma sandı 🙂 Bu ağaç denemesini çok fazla yapmadı. Bu etkinlik ponponlarla da yapılabilir.

oyunhamuru4

 

Yine internette bulduğum bu resmin çıktısını aldım. Verdim hamurları eline, rastgele yerleştirsin oynasın istedim. Aynı zamanda, ev baca, yıldız, ay nesnelerini tekrarlamış olduk.

oyunhamuru3

Oyun hamuru aktiviteleri, doğaçlama ve biraz hayal gücü ile çok keyifli vakit geçirmesini sağlayabilir yavruların.  iyi oyunlar herkese 🙂