Eğitici Oyun Kartları çocukların zihinsel gelişimini destekleyen, nesneleri öğrenmelerini sağlayan ve bunu da eğlenceli bir aktivite haline dönüştüren kart serileridir.

Internet, kırtasiye ya da oyuncakçılarda birçok çeşit eğitici kart bulmanız mümkün.  Berk 1 yaşını doldurmadan önce ona takım halinde, minik eğitici kitapçıklardan almıştım. Her bir kitap; ev eşyaları, hayvanlar, meyveler, oyuncaklar, kıyafetler şeklinde kartlar içeren bölümlerden oluşuyor.

Bunun dışında eğitici kartları kendiniz de oluşturabilirsiniz.  Ben internetten değişik hayvan görsellerini bularak,  Word’de  A4 kağıdına 6 adet hayvan resmi yerleştirmiştim. Resimlerin boyutlarını eşit olacak şekilde ayarladım, her bir hayvanın ismini resmin üzerine ekledim.

Ayrıca bu şekilde hazırlamaya gerek olmadan,  Internette hazır halde bulunan eğitici kartlarını bilgisayarınıza kaydederek, kalın bir kağıda çıktısını da alabilirsiniz.  Özellikle İngilizce kaynaklarda “flashcards” ya da “free printable flashcards” olarak arattığınızda yüzlerce çeşit hazır ücretsiz eğitim kartını indirebilirsiniz.

Çıktıları alıp, her bir kartı keserek, kendi kartlarınızı oluşturabilirsiniz, ben ilk seferde tek tek keserek kartları oluşturup Berk’e sundum ancak kesmeden A4 çıktısını aldığımda kartları daha az hırpaladığını ve yırttığını fark ettim, bu nedenle kesme işleminden vazgeçtim.

eğitici kartlar2

Topluca aldığım çıktıların hepsini birden sunmak yerine, değişik zamanlarda 1 ya da 2 A4 kağıdını, yani yaklaşık 10 kadar kart veriyorum eline.  Böylece az karta daha çok konsantre olabiliyor, zaman zaman yeni kartlar getirdiğimde ise heyecanlanıyor. 🙂

Bu kartlar sayesinde birçok nesneyi öğrendi,  sürekli “o ne, o ne, o ne ”  diye sorarak merakını gideriyor, hem de eğleniyor. 🙂