Berk için 20 aylık iken yaptığımız etkinliklerden bir tanesi, trenden yapboz etkinliği oldu. Bizimki trenleri çok seviyor, heyecanla “büük dandi” diyor ellerini çırparak 🙂  Ben de trenleri seven oğlum için böyle bir etkinlik yapmak istedim.

Önce internetten bir tren resmi bulup çıktısını aldım.  İnternette “train shape” yazdığımda gelen görsellerden bir tanesini kaydedip A4 kağıda çıktısını aldım.  Daha dayanıklı olması için ozalitçilerden kalın bir kağıt üzerine de çıktı alınabilir.

Önce resimde görülen şekillerin tek tek kalıplarını çıkardım. Kırtasiyeden aldığım renkli eva kağıtlarının üzerine; kestiğim kalıpları iğne ile tutturdum. Böylece trenin şekillerinin aynı ebadında eva kağıtlarını kesebilecektim. Kalıplara göre farklı renklerde eva şekillerini çıkarmış oldum.

Trenimiz aşağıdaki gibi oldu:

tren şekil2.jpg

Turuncu parça üzerindeki kırmızı pencereyi de yapıştırıcı ile ekledim. Oyun başlasın 🙂

Tekerleri arabalardan da iyi bildiği için, önce tekerleri yerleştirdi.  Bir – iki defa benim yönlendirmem sonrasında artık trenin parçalarını doğru yerleştirmeye başladı 🙂   Ben duyusal etkinlik amaçlı simli eva kullanmıştım, ancak normal eva ile de yapılabilir, hatta simler Berk’in eline yapışınca biraz tuhaf hissetti sanırım 🙂

tren şekil3.jpg

Hem eğlenceli vakit geçirdik, hem de renkleri tekrar etmiş olduk 😉 Keyifli bir aktivite oldu 🙂