20160118_200456

Oğlum Berk’in tatlıya alışmasını istemediğim için sağlıklı ara öğün/atıştırmalık alternatiflerine yöneldim.  Baktım ki gittiği ortamlarda uzatılan keki pek bir iştahla yiyor, ben de hemen şekersiz kek yapmak üzere elimin hamuru ile mutfağa girdim. 🙂   İstedim ki hem lezzetli, hem de olabileceği kadar besleyici bir kek olsun.

Sonuçta, Berk’in afiyetle mideye indirdiği bir kek yapmış oldum.  O mutlu, ben mutlu…. 🙂

O zaman gelelim tarifine 😉  Sadece çocuklar değil,  bence biz büyükler için de sağlıklı bir çay yanı tarifi bence 😉 Kuru meyve, kuru yemiş ve hurma miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz… Şekersiz, kuru meyvelerle donanmış, hurma ile tatlandırılmış tarife buyurun 🙂

Malzemeler:

3 yumurta

10 adet hurma

3-4 adet kuru incir

3-4 adet kuru kayısı

1 çay bardağı kuru üzüm

2 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz

2 tatlı kaşığı öğütülmüş çiğ badem

2 tatlı kaşığı öğütülmüş fındık

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çay bardağı süt

1 orta boy elma rendesi

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Alabildiğine tam buğday unu + beyaz un

Hazırlanışı:

İncir, kayısı, üzüm ve hurmayı sıcak suda yaklaşık 10 dakika yumuşayıncaya kadar bekletin. Yumuşadıklarında iyice ezin ya da çok ufak doğrayın.

Bademin kabuklarının soyulabilmesi için bademleri birkaç dakika sıcak suda haşlayın. Ocaktan alarak, suyunu süzün. Kabuklarının çok kolay soyulabilmesi gerek.

Ceviz, fındık, ve bademi rondodan geçirerek toz haline getirin.

Yumurtaları mikserde iyice çırpın.   Sırayla süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Kuru yemişleri ekleyerek tekrar çırpın.  Ayrı bir tabakta hazırladığınız elma rendesi ve tarçın karışımını, önceki karışıma ilave edin. Kuru meyve ve hurma karışımınızı da ekleyerek karıştırın.  Vanilyayı ilave ederek yeniden karıştırın. Ardından kabartma tozu ile unu bir arada ekleyerek bu karışıma ilave ederek bir tahta kaşık ya da spatula ile kekinizi karıştırın.

Karışımı sıvıyağ ve unla yağlanmış kek kalıbınıza dökün.

Önceden ısıtılmış fırında, 170 derecede 35-40 dakika kadar kekinizi pişirin.

Afiyet olsun 🙂

Not: Besin alerjisi olan çocuklarınız için bu tarifteki malzemelerin bir kısmı ya da tamamı uygun olmayabilir.  Kekin çocuğunuzun yaşına uygun olup olmadığını kontrol edin.