Evde bulduğumuz malzemeleri bir araya getirerek yaptığımız oyunlara şişe kapakları ile yapılanları da ekledik.  Dışarıda aldığımız su ya da eve gelen süt şişelerinin kapaklarını atmayıp, olası bir aktivite için biriktiriyordum.

Önce Paint programında daire ve çizgilerden basit bir tırtıl resmi oluşturdum. A4 kâğıdına bu resmin çıktısını aldım. Topladığım su şişesi kapaklarının üzerine, renkli elişi kâğıtlarını daire şeklinde kapağa uyacak ölçülerde kesip yapıştırdım. Her bir kapağı farklı renklerde elişi kâğıdı ile yapıştırdım ki renkli bir tırtılımız olsun 🙂  Aslında daha büyük çocuklar yapıştırmayı da kendileri yaparak etkinliği zenginleştirebilir ancak 21 aylık oğlum için yapıştırma işini ben devraldım 🙂

Sonrasında Berk’i masasına oturtup onu tırtıl ile tanıştırdım. Böylece “tırtıl” da öğrendiğimiz hayvanlar hanesine eklendi 🙂 Ardından kapakları verdim eline ve başladık daireleri yerleştirmeye.

Önce resimdeki gibi tam dairelerin içine yerleştiriyordu. Sonrasında kapakları birbirine tam bitişik yerleştirmeye başladı, benim çizdiğim daireler kapaklardan büyük olunca, kapaklar dairenin içine tam oturmadı 🙂 Önce dairenin içine koyması için teşvik ettim ancak baktım ki kapakları bitişik koymak istedi ben de hevesini kırmadım. 🙂 Hata annesinde ama, hesaplasaydı da kapaklar daire ile aynı boyutta olsaydı değil mi?:)

sise2

Diğer bir etkinliğimiz ise,  şişe kapakları ile robot beslemekti 🙂 Bana ilham veren,  Pinterest ‘te gördüğüm bir robot resmiydi ancak orada gördüğüm robot tuvalet kağıdı rulosundan yapılmıştı ve benim hazırladığım delikler yoktu. Ben de bundan esinlenerek Berk’in ayakkabı kutusundan bir robot yapayım dedim 🙂 Ayakkabı kutusunu önce açılmayacak şekilde bantladım. Ardından falçata kullanarak, içine değişik ebatta kapakları atabileceği dikdörtgen alanlar açtım. Bu alanları da ağız burun kulak gibi yüz bölümlerine benzeteyim istedim 🙂

Alanları keserek açtıktan sonra,  kutunun her tarafına yapıştırıcı sürdüm ve alüminyum folyo ile kutuyu kapladım. Dikdörtgen boşluk açtığım kısımlar için de folyoda birer kesik attım ve sağlamlaştırmak için de alanları kenarlarından bantladım.

Sonrasında dikdörtgen boşlukların kenarlarına farklı renklerde ince ince kestiğim elişi kâğıtları ile yapıştırarak çevreledim.  Kırtasiyeden daha önce aldığım gözleri de yapıştırdım ve robotumuzu tamamlamış olduk 😉

sise1

Robotu kapaklarla birlikte masanın üzerine koyarak Berk’e oyunun nasıl oynanacağını gösterdim ve neredeyse bir saat oynadı… Rekor 🙂 🙂 Tabii ben de oynarken hep yanındaydım. Arada küçük boşluklara ısrarla büyük kapakları sokmaya çalıştı ama işte oynayarak ve gülüşerek dikkat dağıtma şeklinde doğru deliğe yerleştirmeyi sağladık. Hatta evde daha önce başka bir etkinlik için hazırladığım minik keçe şekilleri vardı, boşluklardan atmak için bu keçeleri de kullandık.

sise3

Ben bu akşam bu oyunu tekrar oynatayım. Bakalım biraz ara verdikten sonra bu oyunu oynamayı özlemiş mi ? 🙂