IMG_20140419_165534

Ailemizin minicik üyesi için bebek mobilyası seçimi, üzerinde en çok gayret sarf ettiğimiz alışveriş konusuydu.   Eşimle önce ne tarz bir mobilya seçimi yapacağımıza ve odası için gerekli parçalara karar verdikten sonra, internetten kısa bir araştırma yaptık.  Ardından mobilyaları görmek için MASKO ya gitmeye karar verdik.

Ben mizaç gereği biraz kararsız olduğum için, MASKO’ daki tüm bebek mobilyası mağazalarına gitmek istedim. 🙂 Bir gün içinde 30’dan fazla mağaza gezmiştik. O zaman yaklaşık 5,5 aylık hamileydim.   Artık son birkaç mağazada belimin oldukça ağrıdığını hatırlıyorum.   Düşünün ki, bir hamile bir günde MASKO’nun değişik caddelerdeki mağazalarına arabayla bile olsa, bir kısmını da yürüyerek tüm modellere bakacağım diyor, eşinin dumur bakışları eşliğinde 🙂

Neyse ki o günün sonunda kararımızı verip, odasının siparişini vermiştik bile…Hem estetik hem de kullanımıyla içimize çok sinen bir mobilya takımını seçmiş olduk..

Şimdi biz bebek odası seçimini yaparken nelere dikkat ettik, biraz bunlardan bahsedelim:

  • Öncelikle, nasıl bir model istediğimize karar verdik: Minik adam için ayırdığımız odası; yatak, şifonyer ve elbise dolabını rahatlıkla sığdırabilecek büyüklükteydi.  Biz de bu nedenle olabildiğince büyük ölçülerde bir model seçmek istedik.  İleride minik adama düşündüğümüz kardeşi ile ortak bir şekilde odayı kullanmaları için de faydalı olacaktı.
  • Yine bir kardeş olma ve kız olma ihtimaline karşılık (her ne kadar ikinci olursa, erkek tahmin ediyor olsam da 🙂 ) sadece erkek teması içermeyen, her iki cinsiyet için de elverişli bir model olmasını düşündük.  Örneğin mavili, korsan temalı vb. bir model tercih etmedik. Elbise dolabının kapakları camlıydı ve içinde mavi perde vardı, bunu da beyaz olarak değiştirdik.
  • Mağazaları gezmeden önce, odanın ölçülerini aldık,  MASKO da genel olarak ölçüler belirgin olsa da birçoğu imalatçı olduğu için ölçülerini belirli oranda değiştirebiliyorsunuz.  Ayrıca ölçüye göre fiyat değiştiği için size mobilya fiyatları hakkında da bilgi verecektir.  Örneğin biz standart olan 3 kapılı modelleri 4 kapılı hale getirip dolabı genişlettik.
  • Çevremizde çocuk sahibi olan kişilerden de bilgi ve püf noktalarını almaya çalıştık. Tecrübe candır 🙂
  • Mobilya alışverişini son ana bırakmamaya çalıştık:
  • Öncelikle hamileliğimin son aylarında iyice kilo almış halimle mağazaları dolanmak benim içim çok zor olacaktı.
  • Ayrıca hamilelik bu belli olmaz, erken doğum olabilir gibi durumları düşündük.
  • Mobilyaların üzerindeki koku haftalarca çıkmayabiliyor, mobilyaların doğuma 2-3 ay kala eve gelip, odanın havalandırılması gerektiğini düşündük ki gerçekten öyle oldu.
  • Göz yormaması ve odayı aydınlık göstermesi için, mobilyaların beyaz /krem renkte olmasını tercih ettik.
  • Ben parlak, sedef olan bir modeli beğenmiştim, ancak mağaza görevlisi bana çocukların mobilyaları çok rahat çizdiğini söyleyince onun önerdiği şekilde mat bir model seçtim. İyi ki bu öneriye uymuşuz 🙂
  • Bebeğin sağlığı için, mobilya boyasının ağır metaller içermeyen kurşunsuz, su bazlı boya olmasına dikkat ettik.
  • Eşyanın kenarlarının sivri köşeleri olmamasına dikkat ettik.
  • Yatağın uzun yıllar boyunca kullanılması için büyük olmasına özen gösterdik. Artık; birçok yatak modelinin ayakucunda, minik çekmeceli bölmeler ve bez gibi büyük malzemeleri koyduğunuz bir bölmesi bulunuyor. İleride çocuk büyüdüğünde ayakucundaki bu modelleri çıkartarak yatağı genişletebiliyorsunuz.
  • Bizim modelimizde duvara takılan raf yoktu, ancak alacaklar için tavsiyem, odaya yerleştirirken bu rafları, bebeğin yatağı üzerine monte etmemeniz. Raf düşebilir ve bebeğinize zarar verebilir.

Keyifli alışverişler dilerim 🙂